Zuurkool koken

Zuurkool wordt vooral in Nederland en Duitsland veel in de wintermaanden gegeten

Om zuurkool te koken hoef je geen goede kok te zijn, het is snel en makkelijk te maken. Iedereen kan zuurkool koken. Zowel zuurkool uit een pakje als verse zuurkool hoef je niet te koken, maar dient alleen opgewarmd te worden. Hoe moet je zuurkool koken?
– Proef de zuurkool.
Is de zuurkool te zuur? Voeg dan een kopje water toe bij het koken van de zuurkool.
Is de zuurkool niet zuur genoeg? Dan kun je zuurkool koken in appelsap of witte wijn.
– Maak de zuurkool los met een vork
– Kook de zuurkool op een middenhoog vuur voor 5 minuten.
– Doe de zuurkool in een vergiet en serveer de zuurkool op.

Zuurkool is lekker met gebakken appelpartjes of ananas

Naast zuurkool koken, wordt zuurkool ook vaak gebruikt voor ovenschotels. Wanneer je stamppot maakt kook de zuurkool en de aardappels dan altijd in een aparte pan. Door het zuur zullen de aardappelen meer tijd nodig hebben om te koken terwijl de zuurkool dan overkookt zal zijn.