Hoe maak je zuurkool

Hoe maak je zuurkoolWat heb je nodig bij hoe maak je zuurkool?

Hoe maak je zuurkool? Dan moet je eerst weten wat je nodig hebt. Om zuurkool te maken heb je witte kool nodig en een grote pot die aan de binnenkant geglazuurd is. Anders tast het zuur de binnenlaag van de pot aan. Ook moet je over een scherp mes of een snijmachine beschikken om de kool heel fijn te kunnen snijden.

Verder heb je een stamper nodig om iedere laag zuurkool stevig aan te stampen. Om van de witte kool zuurkool te maken heb je ongeveer 15 gram zout per kilo kool nodig. Sommige mensen gebruiken ook elektrische vleesmolens, maar dat raad ik zelf niet aan omdat de structuur van je zuukool hiermee toch echt wel wordt veranderd, iets wat aan de smaak weinig doet, maar wel aan het gevoel als je je zuurkool gaat opeten.

Wat moet je precies doen?

De ingredi├źnten liggen nu klaar, maar hoe maak je zuurkool? Bij de fijngesneden witte kool moet je het zout toevoegen. Dat gebeurt laagje voor laagje. Eerst strooi je een laag zout op de bodem van de pot, dan vul je enkele centimeters van de pot met kool, dan weer strooi je een laag zout op de kool, enzovoorts. Af en toe moet je de lagen even aandrukken met een stamper.

Daarna sluit je het geheel luchtdicht af. Er komt dan een proces op gang dat melkzuur produceert.

Hoe maak je zuurkool? Dat is nu duidelijk! Wat zijn de voordelen van zuurkool maken? Zelfgemaakte zuurkool bevat veel vitaminen en weinig calorie├źn. Het is ongeveer zes maanden houdbaar. De methode van hoe maak je zuurkool is bovendien kostenbesparend.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Proudly powered by WordPress | Theme: Crimson Blog by Crimson Themes.