Zuurkool maken van witte kool

Zuurkool maken van witte kool

Vroeger maakte men zelf vaak zuurkool van witte kool. Vooral, wanneer je erg veel witte kool hebt, of wanneer het bijvoorbeeld in de reclame is, dan kun je er mee aan de slag om zelf eens zuurkool te maken. Zuurkool maken van witte kool is een leuke hobby, maar ook bezit zuurkool de eigenschap dat het veel vitamine C bevat. Wil je het zelf eens proberen om zelf zuurkool te maken?

Zuurkool maken van witte koolZuurkool maken doe je als volgt:

Snijdt de witte kool fijn, dit kan ook met de keukenmachine. Zorg voor een grote, schone, liefst met soda uitgeboende pot, die van binnen geglazuurd is. Je kunt eventueel ook een weckpot gebruiken. Wat heb je nodig?

  • 3 kg witte kool
  • 60 gram zout
  • 1 theelepel karwijzaad
  • peperkorrels
  • 1 laurierblaadje
  • scheutje witte wijn

Zuurkool maken doe je zo:

Meng de zuurkool met het zout, doe dit gerust met de hand, meng ook het karwijzaad erdoor en doe er een paar peperkorrels bij. Doe er een scheutje witte wijn bij (niet mousserend) en vul de pot met de zuurkool. Een goede witte wijn om te gebruiken is een betaalbare Chardonnaywijn bijvoorbeeld. Er is intussen al vocht vrijgekomen, door het zout, vermengd met de kool. Leg nu een schone, liefst linnen doek op de zuurkool en daarop een deksel of schoteltje. Zorg dat de zuurkool goed wordt aangedrukt, door de deksel te verzwaren, met eventueel een gewicht of een steen, uiteraard wel een schone steen.

Haal elke dag de schuimlaag, die ontstaat op de kool weg en laat het proces doorgaan, totdat er geen schuim meer ontstaat. Zo kunt u zuurkool maken van witte kool. Eet smakelijk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Proudly powered by WordPress | Theme: Crimson Blog by Crimson Themes.